Bäck ligger i det som en gång var Hallsbergs landskommun. Åter till Thyressons i Bäck

Vi bodde egentligen i Norrby, men postlådan stod på Bäck-sidan av vägen en gång... Ett hus på landet, alltså. Byggt 1896. Gult, med snickarglädje. Här har jag, Göril, bibliotekarie och Love, min son, som läser till dataingenjör, samt en massa katter senat bott.

Trevliga grannar. Man ses mest på sommaren, när man möts vid glassbilen, eller när någon rastar hunden.

Gärden .Ena året odlas det korn och nästa kanske raps, där man inte trädar - trädor är inte kul! Förbaskade regler - kunde inte staten lägga skatt på konstgödseln i stället, för att få ner produktionen?

Det bästa med att bo på landet är, att man är oberoende. Inga grannar lägger sig i vad som händer eller hur det ser ut. Den enes tupp galer och den andre kapar ved så det viner, men i slutändan jämnar det ut sig med ett handtag när man behöver det.

Folk som bor i villaområden ofta är väldigt upprörda över en massa saker: röken från grannens skorsten, eller att han har för mycket gamla bilar på tomten, eller att det inte byts gardiner tillräckligt ofta. Sådant stör oss inte här ute!

Hela familjen framför huset 1920Här står pappas fosterfamilj år 1920 framför fotografen.

På hästen sitter Bengt, fd 1912.

Flickan med rosetten är Linnéa, då 12 år gammal.

Gertrud, fd 1903, var äldsta barnet.

På farmor Sofis arm sitter pappa, Evert Harry Hjalmar Thyresson, född 1919 och hämtad på fattigtugan något halvår tidigare.

Farfar, Pehr Adolf Person var känd som brune Pehr.

Det var farfars föräldrar som först flyttade hit - från Skeppsta i Täby.

Fram till 1945, när mina föräldrar gifte sig och flyttade in, var övervåningen uthyrd till bl.a. fröken Lindberg, barnmorska.